Aleksandar Vučić negirao da je krao glasove na predsjedničkim izborima

Objavljeno prije 2 godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će da zamoli Republičku izbornu komsiju da javno izbroji glasove sa predsjedničkih izbora održanih 2. aprila u Srbiji.

Na pitanje novinara N1 televizije kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića iz kojeg Vučića optužuju da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, Vučić je rekao da je „to notorna glupost”,
Dodao je i da on nikada ništa nije ukrao.

Izborni štab predsjedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je sinoć da su uvidom u vreće sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mjesta pribavljeni dokazi o teškim neregularnostima izbornog procesa i potencijalnoj krađi 319.000 glasova.

– Između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mjesta, velika su neslaganja, a zaključak je da je Aleksandar Vučić potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na ovim izborima – navedeno je u saopštenju.

Precizira se da je izborni štab Saše Jankovića od RIK-a zatražio uvid u vreće sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mjesta odabranih po slučajnom uzorku i da su skandalozne nepravilnosti koje su uočene prebrojavanjem glasova, prenosi Patria.