Erdogan ratifikovao sporazume o saradnji i sa BiH i Hrvatskom

Objavljeno prije 2 godine

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rafitikovao je 54 sporazuma koja su objavljena u Službenom listu te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Na listi ratifikovanih sporazuma nalaze se oni o saradnji Turske sa drugim zemljama širom svijeta u nekoliko sektora, među kojima se nalaze nauka i tehnologija, turizam, industrija, ekologija, razmjena informacija, odbrana..

Između ostalog, pod brojem 6.963 nalazi se ratifikovani sporazum o saradnji Turske i Hrvatske, u sektoru okoliša, prirode i šumarstva. Sličan sporazum pod brojem 7.015 odnosi se na saradnju sa Austrijom.

Također, na listi ratifikovanih sporazuma pod brojem 6.994 nalazi se i ranije potpisani sporazum sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine koji se odnosi na readmisiju.

Uvršteni su i ratifikovani sporazumi koji se odnose na, između ostalog, saradnju sa Pakistanom, Tunisom, Bahreinom, Bugarskom, Iranom, Azerbejdžanom, Mađarskom, Estonijom, Jemenom, Ukrajinom, Palestinom, Belgijom, Libanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Portugalom, Irakom…