Ivica Todorić jedan od najtraženijih u Europi

Objavljeno prije 1 godina

Tjeralicu i istražni zatvor Hrvatske je već ranije raspisala. Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak 23. oktobra izdalo je europski uhidbeni nalog protiv Todorića…

Lice Ivice Todorića pojavilo se danas na tjeralici Europola. Korupcija, prevara i krivotvorenje dokumenata dio je nedjela koji mu se stavljaju na teret. Todorić se tako našao na popisu najtraženijih bjegunaca Europe, tačnije njih 59. Među njima su dileri droge, ubojice, silovatelji, prevaranti, pljačkaši…

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Europol je na tjeralici objavio u javnosti dosad neviđenu Todorićevo fotografiju, vjerojatno s osobne iskaznice ili putovnice. U opisu stoji da je visok 180 cm, ali i da ima smeđe oči što nije istina, jer oči Ivice Todorića su svijetle.

Gdje je Ivica Todorić zasad nije poznato. Kao njegova utočišta spominjali su se London, Zürich, pa čak i Beograd, ali ništa od toga nije potvrđeno.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera, te revizora pokrenuta je prošle sedmice zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Europol je agencija EU-a za provedbu zakona koja pomaže tijelima za provedbu zakona u državama EU-a o doprinosit sigurnosti u Europi.

Todorićev status počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je u četvrtak uoči sastanka s premijerom i članovima Vlade, kako je status Ivice Todorića kao počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju.

Novinari su Majetića pitali kako će HUP riješiti situaciju vezanu uz to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi, te će donijeti odluku, ali neće žuriti.

“Nećemo osuđivati čovjeka prije nego budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u statusu mirovanja do daljnjega”, rekao je Majetić napominjući kako je odluka o stavljanju statusa Ivice Todorića u stanje mirovanja donesena prije nekoliko dana.