Na međunarodnom Novosadskom sajmu Bimalu pet zlatnih medalja

Objavljeno prije 2 godine

Ocjenjivačka komisija Novosadskog sajma Bimalu je dodijelila pet zlatnih medalja čime je jestivo ulje Bimal još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija Bimal nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

“Naše konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda preduslov je za uspjeh i prepoznatljivost Bimal brenda, a potvrda našeg rada jesu značajne nagrade i priznanja koje nam dodjeljuju eminentni stručnjaci i akademska javnost. Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan i siguran proizvod primat je u našem poslovanju. Stoga smo mi u kompaniji Bimal ostvarili da imamo kvalitetan proizvod koji s jedne strane poštuje sve norme proizvodnje u zemlji, a koji sa druge strane odgovara i sistemima kvaliteta i proizvodnje stranih tržišta na koja izvozimo”, rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal.

Kako bi ispunio svoje ciljeve, Bimal je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HACCP, International Food Standard (IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta.

Kao kompanija koja svojim kupcima nudi proizvode visokog kvaliteta, Bimal je član Dunav Soja asocijacije i podržava proizvodnju od non-GMO soje.

Od 2002. godine, od kada je članica Studen Holdinga, fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona Bimal je do danas upetostručio kapacitet prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena.