Početkom juna zajednička sjednica vlada BiH i Hrvatske

Objavljeno prije 2 godine

Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske održat će se početkom juna ove godine, dogovoreno je na današnjem sastanku u Mostaru predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdić i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, dok mjesto održavanja nije precizirano.

– Danas smo se dogovorili da se sastanak dviju vlada održi u prvih 10 dana juna . Dogovorili smo okvirne teme sjednice i očekujemo potpisivanje 4 ili 5 značajnih sporazuma, kao i dogovor o projektima koji će se prije svega odnositi na unaprjeđenje ekonomske suradnje, te na infrastrukturnu povezanost između BiH i Hrvatske – kazao je Zvizdić nakon sastanka.

Dodao je kako između BiH i Hrvatske nema puno spornih pitanja, te da su odnosi dvije zemlje vrlo dobri.

– Danas smo imali konstruktivan sastanak na kojemu je u cijelosti izražena opredijeljenost dobrosusjedske i regionalne suradnje – kazao je Zvizdić.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je kako su na sastanku govorili i o europskom putu BiH, ponovivši kako će Hrvatska i dalje biti glavni „zagovaratelj, podupiratelj i prijatelj BiH na njezinu europskom putu“

Izrazio je nadu kako će BiH do ljeta odgovoriti na Upitnik Europske komisije te da će nakon njegove evaluacije BiH dobiti status države kandidata.

Na sastanka je bilo riječi i o Agrokoru, a Zvizdić je kazao da je Plenkovića upoznao s Agrokorovim akapacitetima u BiH u smislu broja zaposlenih te s poslovima koje Agrokor ima u BiH.

Sastanak je održan uoči današnjega svečanoga otvorenja 20. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2017.