Pokušaj otmice djevojčice kod Mostara, jedna osoba uhapšena

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Ilustracija

Strah i panika posljednjih dana vladaju među djecom i roditeljima u mostarskom naselju Buna nakon što je prijavljen slučaj pokušaja otmice jedne djevojčice.

Prema navodima školaraca i mještana toga naselja, prije nekoliko dana ispred pekare na Buni, koja se nalazi odmah uz magistralnu cestu M-17, iz kombija narančaste boje muška i ženska osoba su djevojčicu pozivale da uđe u kombi mameći je slatkišima, ali je ona uspjela pobjeći, piše Dnevni list.

Nakon brze prijave roditelja, policija je brzo reagirala i uhapsila jednu osobu, a kako izvori iz policije tvrde, istraga još traje i prate se sumnjiva vozila slična opisu koji je dala djevojčica.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je za Dnevni list da je slučaj zabilježen u MUP-u.

Marić potvrđuje kako su roditelji jedne maloljetne djevojčice prijavili slučaj te kako su nakon toga brzom reakcijom policije na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići uhapšene osobe u kombiju koje su privedene i ispitane. Osobe koje su privedene su nakon saslušanja puštene, a navodno se radi o osobama romske nacionalnosti.

“Treba provesti istragu i ispitati istinitost tih navoda, rekao je Marić i podsjetio na slučajeve koji su se prošle godine dogodili u Sarajevu. Kazao je i kako policija više informacija ne može iznositi u ovom slučaju budući da imaju potpisan sporazum sa Tužilaštvom HNK da se takve informacije ne otkrivaju.