Policija lišila slobode 18 dilera širom BiH

Objavljeno prije 1 godina

U policijskoj akciji “Piramida” jutros je lišeno slobode 18 osoba na području oba bh. entiteta koje se sumnjiče da su kao organizovoana kriminalna grupa izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akcija je izvedena na područjima policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, dok je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pružila asistenciju u Sanskom Mostu i Visokom.

Izvršeno je ukupno 23 pretresa, a akciju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutršnjih poslova Republike Srpske sa pomenutim policijskim upravama.

Prema riječima Darka Ćuluma, direktora Policije RS u ovoj akciji koja je počela u aprilu, oduzeto je ukupno 23 grama kokaina, 95 heroina, 1.425 marihuane i 32 grama spida.

“Sva lica lišena slobode su od ranije poznati policiji kao izvršici krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga”, rekao je Ćulum i dodao da će uhapšeni i na području RS i FBiH uz izvještaj biti predani Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da je cilj ove akcije bio da dokažu krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga gdje distribucija ide od dilera do korisnika, odnosno ovisnika.

“Bazirali smo se na ulično dilanje opojne droge. U proteklih šest mjeseci imali smo 20 zadokumentovanih primopredaja opojne droge dilera ovisniku na području Banjaluke”, rekao je Ilić.

Dodao je da je droga dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta. Istakao je i da policija očekuje da će Tužilaštvo protiv većeg broja lica koja su lišena slobode staviti prijedlog za određivanje mjere pritvora.