Preminuo novinar Agencije FENA Alen Mujkanović

Objavljeno prije 5 mjeseci

Novinar Federalne novinske agencije FENA Alen Mujkanović preminuo je jutros u Sarajevu u 34. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sve njegove kolege šokirane su viješću o preranom odlasku kolege Alena koga su izuzetno cijenile, prvenstveno kao dragog prijatelja, ali i zbog njegovog velikog zalaganja na radnom mjestu i profesionalnog pristupa svakom zadatku.

Svaki novinarski zadatak izvršavao je sa izuzetnom predanošću zbog čega je bio veoma cijenjen. Osim po izuzetnim profesionalnim rezultatima, kolege će ga najviše pamtiti po vedrom duhu, humoru, iskrenošću i velikom prijateljstvu.

“Ovo je veliki gubitak za novinsku agenciju FENA i Bosnu i Hercegovinu. On je bio dobar i sposoban novinar i njegovo mjesto neće biti lako ispuniti”, rekao je Elmir Huremović, direktor FENA.

Mujkanović je rođen 9. novembra 1984. godine u Tuzli, a diplomirao je na Odsjeku za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. U Federalnoj novinskoj agenciji bio je zaposlen od 2012. godine i bio je angažiran na mjestu novinara za deskom, te novinara u rubrikama sport i svijet. Prije dolaska u Agenciju FENA sarađivao je s magazinima “Dani”, “Slobodna Bosna” i “Global”, te portalom Žurnal.