Reis Kavazović čestitao Uskrs i Vaskrs: Budimo jedni drugima dobre komšije

Objavljeno prije 2 godine

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku povodom predstojećih praznika Uskrsa i Vaskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju, javlja MINA, prenosi agencija Patria.

“Upućujem Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju. U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima”, kaže se u čestitki.

“U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično želim da najveći pravoslavni blagdan Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima”, kaže se na kraju čestitke vladiki Grigoriju.