U napadu američke koalicije stradala djeca

Objavljeno prije 2 godine

Sirijski aktivisti koji su suprotstavljeni oružanoj grupi Islamska država Irak i Levant saopćili su da je avion vojne koalicije na čelu sa SAD-a pogodio čamac sa gotovo 40 ljudi koji su preko rijeke Eufrat bježali od sukoba između pripadnika ISIL-a i boraca koje podržavaju SAD u pokrajini Raqqa, pri čemu je ubijeno najmanje sedam civila, prenosi AP.

Organizacija koja nosi naziv “Raqqu tiho kolju”, navela je da su pronađena tijela jedne žene i njeno šestoro djece.

Navodi se da se napad desio u oblasti Shuaib al-Zeker u kojoj traje ofanziva sirijskih boraca koje podržava SAD protiv ISIL-a, uz zračnu podršku koalicionih snaga.

Napadi na Khan Sheikhoun
Novi zračni udari izvedeni su na grad na sjeverozapadu Sirije koji je bio pogođen smrtonosnim hemijskim napadom ranije ove sedmice, saopćili su aktivisti.

Nije jasno ko je izveo napade na Khan Sheikhoun, ali ranije su samo ruske i sirijske snage bombardirale ta područja provincije Idlib koju drže pobunjenici, navode agencije.

Sjedinjene Američke Države ispalile su ranije veći broj krstarećih raketa na zračnu bazu sirijskih snaga u znak odmazde za, kako optužuju iz administracije predsjednika SAD-a, napad hemijskim oružjem koji je usmrtio veliki broj civila.