U Srebrenici postavljen kamen temeljac za novo obdanište

Objavljeno prije 2 godine

Srebrenica bi do septembra ove godine trebala dobiti novo moderno obdanište, a tim povodom danas je postavljen kamen temeljac za početak građevinskih radova, koje će finansirati Vlada Republike Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

˝Djeca su najvažniji resurs svake države, svakog grada i mjesta. Djeca Srebrenice danas su najvažniji resurs same Srebrenice i zato mi je drago što sam danas ovdje i što smo postavili kamen temeljac, da on bude, ne samo temelj ovog obdaništa nego i temelj naše buduće saradnje˝, izjavila je srbijanska ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice rekao je da je Srebreničanima neophodno pružiti bolje uslove za život i rad, te zadržati stanovništvo u ovoj opštini.

˝Shvatili smo da zaista imamo podršku za ovakvu politiku, politiku ekonomskog prosperiteta Srebrenice u svim međunarodnim krugovima i svi su iskazali opšte zadovoljstvo za ovakvu saradnju između Srba, Bošnjaka i svih onih koji žive u Srebrenici. Ovaj objekt će pokazati da nama trebaju zajedništvo, suživot, mir i poštovanje, a ova djeca zajedno idu u obdanište. Bošnjačka i srpska djeca zajedno idu u školu i to će nastaviti i u budućnosti˝, poručio je Grujičić.