Vijeće ministara BiH o osiguranju depozita u bankama, javnoj zaduženosti, organizovanom kriminalu…

Objavljeno prije 1 godina
Foto: Arhiv

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o osiguranju depozita u bankama. Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 30. juni i informacija o fiskalnoj održivosti Bosne i Hercegovine.

Bit će riječi o drugom kvartalnom izvještaju o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu i informaciji o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija.

Ministri bi trebalo da razmotre Prijedlog strategije za borbu protiv organizovanog kriminala za period 2017. – 2020. godine.

Na dnevnom redu su i informacija o stanju u oblasti direktnih stranih ulaganja i analiza stanja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda za period 2012. – 2016. godine, kao i Nacrt sporazuma između ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine i Kine o vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu.

Kako je najavljeno, bit će riječi i o nacrtu amandmana na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi sa Regionalnim stambenim programom i u vezi sa drugim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini, kao i nacrtu odluke o ratifikaciji ovog amandmana.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 sati.