Vozači oprez: Radarske kontrole na području Zenice

Objavljeno prije 2 sata

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a na graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Vozačima savjetujemo maksimalnu opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Danas se održava međunarodna biciklistička trka Beograd-Banja Luka. Takmičari će se tokom dana kretati na relaciji Teslić- Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka. Molimo vozače koji se budu kretali navedenim dionicama, da voze oprezno i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata.

Stacionarni radari

M-17 Donja Vraca (općina Zenica)
M-17 Brankovići (općina Žepče)
M-17 Misurići (općina Maglaj)
M-17 Šije (općina Tešanj)

Najavljene radarske kontrole za 30. 04. 2017. – PS CRKVICE

08:00 do 10:00 sati Vukovići

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.).