Legendarni zmajevi se oprostili: Misimović i Muslimović završili karijere

Objavljeno prije 1 godina

Zlatan Muslimović razmišlja o završavanju igračke karijere, a mogao bi postati direktor slovenskog Kopra, čiji je trenutno igrač, piše Ekipa24.si. Muslimović je posljednju utakmicu odigrao još u studenom, a velika je mogućnost da više nikada ne obuče dres Kopra.

“Čak iako odluči završiti karijeru, on će ostati s nama u klubu, samo će imati drugu ulogu. Pokazao je da voli klub i može nam pomoći na drugi način”, rekao je predsjednik kluba, Valter Valenčič.

Ekipa24.si piše da je Muslimoviću ponuđena pozicija sportskog direktora slovenskog kluba i da bi ju on mogao prihvatiti.

Još jedan legendarni bh. nogometaš odlučio je okačiti kopačke o klin. Zvjezdan Misimović je raskinuo ugovor s kineskim drugoligašem Beijing Rehneom i više se neće profesionalno baviti nogometom.

Misimović je karijeru započeo u Bayernu , a u Bundesligi je od 2003. do 2011. godine odigrao 157 utakmica, postigao je 37 golova i upisao 57 asistencija. Za reprezentaciju BiH, čiji je dres nosio 10 godina, je odigrao 84 utakmice i postigao 25 golova.