Čestitka premijera Fadila Novalića povodom 1. maja

Objavljeno prije 2 godine

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja – Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:

Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada. Provođenje mjera iz Reformske agende je već donijelo rezultate u povećanju zaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje, novim radnim mjestima, rastu BDP-a i skoroj stabilizaciji penzionog sistema. Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu, ali da treba nastaviti s provođenjem reformi koje su dugoročna, ali jedina terapija za ozdravljenje naše ekonomije, zdravstva, socijalnog sektora i svih drugih segmenata društva.

Stoga vas pozivam da s više optimizma gledate u budućnost i da ovogodišnji Praznik rada proslavite sa uvjerenjem da će već sljedeći donijeti još više razloga za zadovoljstvo”, kaže se u prvomajskoj čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.