Čović domaćin susreta: Vučić i Plenković dolaze u Mostar

Objavljeno prije 2 godine

Aleksandar Vučić novi srbijanski predsjednik potvrdio je da će već danas posjetiti Mostar gdje će razgovarati sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, piše Patria.

Aktuelni srbijanski premijer Vučić je kazao da će razgovarati o evropskoj perspektivi, ali i o Agrokoru gdje ima puno problema.

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravit će u Mostaru u ponedjeljak i utorak. Prvog dana posjete sastat će se s Čovićem i predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora.

Drugog dana Plenković će se neslužbeno sastati s predsjedavajućim Vijeća BiH Denisom Zvizdićem, a nakon toga će posjetiti Aluminij d.d. Mostar i sastati se s predstavnicima kompanije.

Plenković će otvoriti jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017., čiji je zemlja partner Republika Hrvatska. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Hrvatskoj je ovo treći put da je zemlja partner Sajma (2009. i 2012.), a izlagači iz Hrvatske su na Sajmu prisutni od samih početaka. Uz Hrvatsku, na Sajmu će se predstaviti izlagači iz još tridesetak zemalja.