Crnadak osudio teroristički napad u Stockholmu i izrazio saučešće

Objavljeno prije 2 godine

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, osudio je teroristički napad u Stockholmu i uputio telegram saučešća Margot Valstrom, ministrici vanjskih poslova Kraljevine Švedske, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sa dubokom žalošću i zabrinutošću sam primio vijesti o terorističkom napadu u Stockholmu, u kojem je živote izgubilo najmanje četvoro državljana Kraljevine Švedske i 15 povrijeđeno. U ime Ministarstva vanjskih poslova BiH i moje lično ime, izražavam najdublje saučešće Vama, porodicama nastradalih i cijelom narodu Kraljevine Švedske. Najiskrenije saosjećam u bolu porodica i prijatelja nastradalih u ovom bezumnom činu. Naše misli i molitve su sa njima u ovom teškom trenutku”, poruka je ministra Crnatka.

Dalje se navodi da Ministarstvo vanjskih poslova BiH najoštrije osuđuje ovaj strašni teroristički čin, kao i svaki drugi akt nasilja u kojem stradaju nedužni, bez obzira na motive i ideološku pozadinu istih. BiH ostaje opredijeljena za puni angažman u borbi protiv svih oblika terorizma i pruža podršku otkrivanju i kažnjavanju svih izvršilaca, organizatora i naručilaca terorističkih napada, bez obzira gdje se dešavaju.