Počeo uviđaj u TC Bingo u Mostaru, slijedi temeljita istraga

Objavljeno prije 2 godine

Na zgarištu Tržnog centra Bingo, na sjevernom izlazu iz Mostara, koji je u subotu u večernjim satima do temelja izgorio, jutros je počelo vještačenje, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) dežurni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona Spomenko Jukić.

“Uviđaj je započeo jutros u devet sati. Ništa vam konkretnije ne mogu reći dok vještaci ne završe svoj dio posla”, kazao je tužitelj Jukić, navodeći kako nakon vještačenja slijedi temeljita istraga nemilog događaja.

Podsjetimo, TC Bingo do temelja je izgorio u subotu tijekom večernjih sati, a požar je izbio za vrijeme dok je objekat bio pun ljudi. Brzom inervencijom MUP-a HNK prostor se ispraznio, a vatrogasci su djelovali svim raspoloživim sredstvima, te je intervenirala je i hitna služba.

Nije bilo ljudskih žrtava, a objekat u vrijednosti od oko 12 milijuna KM je u potpunosti izgorio.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe grada Mostara Petar Jurić je za AA u noći požara kazao kako se nije moglo ništa učiniti.

“Bilo je opasnih situacija, bilo je eksplozija, ali nitko nije stradao. Šteta je ogromna, na žalost ništa nismo mogli učiniti. Cijeli prostor je blokiran, svi objekti u blizi su osigurani i bit će pod nadzorom vatrogasnih postrojba dok to bude potrebno”, rekao je Jurić.

Tržni centar Bingo otvoren je 15. srpnja 2011., u bivšoj tvornici Hekom i zapošljavao je stotinu djelatnika.