Protesti u Beogradu se nastavljaju i danas

Objavljeno prije 2 godine

Sedmi po redu protest onih koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsjedničkih izbora održan je i sinoć ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu, prenosi NAP.

Formirana je kolona koja će se kretati centralnim gradskim ulicama, a Trg Nikole Pašića je bio zatvoren za saobraćaj.

Na početku kolone su dobošari, a istaknute su parole: “Narod gladuje a elita se raduje”, “Vučiću Šrederu”, “Nećemo da budemo jeftina radna snaga” i “I vazduh ste privatizovali”, “Nije bot nego skot”, “Dalje nećeš moći, zvaću decu” i “Protiv terora vlasti”.

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i skandirali “Vučiću, lopove”.

Demonstranti bi u ponedjeljak mogli da se nađu ispred sjedišta predsjednika Srbije, sudeći bar po najavi koja se mogla videti na jednom velikom transparentu, javlja Tanjug.

Dva mladića, naime, držala su veliki transparent na kojem se učesnici protesta mogli vidjeti da je za danas navodno prijavljen skup ispred zdanja na Andrićevom vijencu za 12 sati, kako bi predsjedniku Srbije predali zahtjev da poništi predsjedničke izbore zbog, kako se navodi, kršenja Ustava.

Protesti su organizovani putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Zahtjevi protesta su smjenjivanje članova RIK-a, Regulatornog tijela za elektronske medije, uredništva RTS-a, sređivanje biračkog spiska i smjena predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković, prenosi NAP.