Ukupno podjela

Srećku Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Srećku Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor za Srećka Trifkovića, zbog postojanja sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je Feni u Sudu.

Prijedlog je to Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova KS (MUPKS) su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Tužilaštva KS, saslušali i ispitali oko 50 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u petak rano ujutro u pucnjavi ubijen policajac kantonalnog MUP-a Sarajevo Adis Šehović (46), dok je drugi policajac Davor Vujinović (43) preminuo u bolnici od zadobijenih povreda. Na policajce, koji su bili u službenom vozilu, vatru su otvorile, zasada, nepoznate osobe koje su pokušale ukrasti automobil “golf 6”.

U opsežnu policijsku potragu za počiniteljima ovog gnusnog zločina uključene su gotovo sve policijske agencije, uključujući MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA-u i GPBiH, uz asistenciju OSA-e BiH.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
87 %
1kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
23 °

Posljednje objavljeno