Uhapšena doktorica bihaće bolnice Nikolina Balaban

Objavljeno prije 2 godine

Doktorica bihaće bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Nikolina Balaban uhapšena je jutros u Bihaću po nalogu Tužilaštva USK.

Kako je kazala portparolka MUP-a USK Snežana Galić, ona je uhapšena zbog teškog krivičnog djela rada protiv zdravlja ljudi, odnosno nesavjesnog liječenja.

Kako su mediji ranije objavljivali, doktorica Balaban se našla pod istragom Tužilaštva USK nakon što ju je jedna od pacijentica prijavila.

Deset revidiranih nalaza koje je potpisala doktorica Nikolina Balaban, šefica bihaćke Patologije, pokazuju pogrešne dijagnoze, objavila je ranije Federalna televizija.

Doktorica Balaban je prethodno 32-godišnjoj pacijentici, koja je planirala trudnoću, ” propisala” vađenje maternice, i to isključivo zbog čak dva patohistološka nalaza koje potpisuje dr. Nikolina Balaban u kojima tvrdi da Armina ima invazivni karcinom na maternici. I nije to sve, Armina je prošla i jednu hemoterapiju. A trebala je i mnogo više: “Dvadeset tri vanjska zračenja, četiri unutarnja i pet hemoterapija”.

“Kada sam otišla tamo dočekala me je sestra Belma i doktorica Begić. Saopćile su mi da su moje terapije prekinute, jer je s Patologije u Sarajevu javljeno da nemam rak“, ispričala pacijentica iz Bihaća Armina Rekić.