VIDEO: Aleksandar Vučić novi predsjednik Srbije

Objavljeno prije 2 godine
Foto: B92

Kandidat na izborima za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić, koji je po do sada prikupljenim podacima uvjerljivo pobijedio, izjavio je kako je “veoma ponosan na činjenicu da je dobio ogromno poverenje građana Srbije”, a pobjedu je proglasio “čistom kao suza”.

Naveo je kako je, po do sada prikupljenim podacima, dobio više glasova nego svi drugi kandidati zajedno.

Po njemu, to je “gotovo nestvaran podatak”.

Bez fizičkih sukoba
“Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogroman broj glasova u uslovima koji su bili sve samo ne laki. Za nas je ovaj dan važan i važno je da smo pokazali smo u kom smeru Srbija ide”, rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, “izbori su pokazali da je ogromna većina građana Srbije za nastavak reformskog procesa i nastavak puta u Evropsku uniju, uz očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom”.

“Nismo pobedili populizmom, šovinizmom i demagogijom, nego teškim i napornim radom. Najponosniji sam predsednik jedne vlade, borio sam se za građane Srbije i mnogo smo toga postigli. Sad zajednički možemo postići još bolje rezultate, još veći rast, ali i rast plata i penzija. To ljudi s pravom čekaju, a to će i da dobiju”, obećao je Vučić.

Najavio je “još snažniju borbu protiv korupcije, jačanje demokratskih institucija”.

Istaknuo je i kako “nikada manje prijava i nijednog fizičkog sukoba nije bilo, što se nikada u istoriji Srbije nije dogodilo”.

“Uspeli smo da izbegnemo zamke onih koji su želeli da izazovu nestabilnost, jer su građani dobro razumeli šta je Srbiji potrebno. Srbija je jaka, apsolutno stabilna i sigurna, a biće još jača”, najavio je.

Zahvalnost Tomislavu Nikoliću
Naveo je i kako je pobijedio u većinskim bošnjačkim i mađarskim sredinama te čestitao protukandidatima.

“Neki su ostvarili odlične rezultate, a drugi nisu uspeli. Na parlamentarnim izborima bi dobili značajno veću podršku”, priznao je Vučić.

Posebno se zahvalio odlazećem predsjedniku Tomislavu Nikoliću.