Tvrdo kuhana jaja su zdrav i hranjiv obrok sjajan za na brzinu skuhati i ponijeti npr. na posao, no iako se brzo pripremaju, ono što dolazi nakon kuhanja zadaje mnogima muke.
Guljenje može potrajati nekoliko frustrirajućih minuta, ali ovaj novi trik uveliko će vam olakšati stvar: ako dodate kašičicu sode bikarbone u vruću vodu, ljuska bi se od bjelanaca trebala vrlo lako odvojiti, utvrdili su u emisiji WBTV-a Morning Break, a to potvrđuju i mnogi blogeri.
Naime, navodno su svježa jaja kiselija, što ih čini težim za guljenje jer bjelanjak prijanja bliže ljusci. No, ako stoje nekoliko dana u hladnjaku, pH bjelanjka raste i postaju lužnatija te se lakše gule.
Kako biste ubrzali ovaj proces, dodaje se soda bikarbona koja odmah podiže lužnatost.
Ipak, neki napominju kako taj postupak intenzivira miris sumpora kao i sam okus.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.