O nama

O nama

Misija i vizija

Radio Zenit je izraz poduzetničkog i novinarskog duha naših osnivača. Nismo priklonjeni ni jednoj političkoj opciji. Rukovodimo se standardima modernih radijskih stanica. Mi smo radio uz koji se osjećate bolje.

Radio Zenit je vodeća neovisna medijska organizacija u BiH i svoj signal emituje putem frekvencije od 100.7 FM i putem interneta. U proteklim godinama smo uspjeli i praktično dokazati da ima smisla razmišljati pozitivno, osjećati se dobro i biti bolji.

Naša ambicija je bila ponuditi program bez suvišne politike. I u tome smo uspjeli.

Taj koncept u našem slučaju ne znači potpunu apolitičnost u smislu odsustva građanskog djelovanja, već naprotiv sugerirajući važnost uloge dobrih građanskih navika. Stimuliramo zajedničku dobru volju i njegujemo tradicionalne građanske i porodične vrijednosti.

U našem programu nema šunda, narodne muzike.. Nema cenzure.
Nasuprot popularnim, neatraktivnim, često čak i uznemirujućim muzičkim numerama koje nude drugi, mi smo uspjeli afirmirati izrazito urbanu muziku.

Danas možemo s ponosom utvrditi da je zahvaljujući našem programskom opredjeljenju u mnogome promijenjena i opća medijska slika područja kojeg pokrivamo svojim signalom.

Komercijalni dio se emitira s posebnom pažnjom, te je uklopljen u program na način da ne utiče na zanimljivost i dinamiku programa, pružajući tako našim klijentima zadovoljstvo uslugom, dok s druge strane slušatelja zadržava na frekvenciji, ne tjerajući ga da zbog reklama mijenja stanicu ili gasi radio.

Modus dobre pozicije i visoke kotiranosti u okvirima medija je kvalitet, ekskluzivno i objektivno informisanje. Zakon i kodeks je nešto što se izuzetno poštuje i što je svakako preduslov za konstantno dobar rejting proteklih 18 godina.

Radio Zenit svojim signalom pokriva Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, kao i dijelove Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona.