0.2 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Namirnice koje biste trebali držati odvojeno od ostalih namirnica

    Namirnice koje biste trebali držati odvojeno od ostalih namirnica

    Nije svejedno u kojem dijelu frižidera ćete nešto pospremiti niti kakav je raspored namirnica- Stručnjaci poručuju kako ove namirnice trebate držati “odvojeno”.

    Krastavci – Ako krastavac pohranite uz lubenicu, banane ili paradajz, počet će se oslobođati plin etilen koji će ubrzati proces truljenja tih namirnica. Svježe krastavce izolirajte od svježeg voća i povrća u frižideru.

    Slatki krompir (batat) i krompir držite odvojeno, najbolje u papirnatoj vrećici i ne u frižideru.

    Vjerojatno držite sve voće zajedno, no jabuke i naranče svakako odvojite. U blizini jedni drugih, brže će dozrijevati zbog već spomenutog etilen plina. Nemojte voće držati u plastičnoj vrećici, dajte narančama da “budu na zraku”.

    Nemojte držati zajedno niti luk i krompir jer će luk pospješiti i ubrzati truljenje krompira, piše Večernji list.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Nije svejedno u kojem dijelu frižidera ćete nešto pospremiti niti kakav je raspored namirnica- Stručnjaci poručuju kako ove namirnice trebate držati “odvojeno”.

    Krastavci – Ako krastavac pohranite uz lubenicu, banane ili paradajz, počet će se oslobođati plin etilen koji će ubrzati proces truljenja tih namirnica. Svježe krastavce izolirajte od svježeg voća i povrća u frižideru.

    Slatki krompir (batat) i krompir držite odvojeno, najbolje u papirnatoj vrećici i ne u frižideru.

    Vjerojatno držite sve voće zajedno, no jabuke i naranče svakako odvojite. U blizini jedni drugih, brže će dozrijevati zbog već spomenutog etilen plina. Nemojte voće držati u plastičnoj vrećici, dajte narančama da “budu na zraku”.

    Nemojte držati zajedno niti luk i krompir jer će luk pospješiti i ubrzati truljenje krompira, piše Večernji list.

    Zenica
    overcast clouds
    0.2 ° C
    0.2 °
    0.2 °
    88 %
    0.3kmh
    100 %
    čet
    5 °
    pet
    11 °
    sub
    10 °
    ned
    10 °
    pon
    12 °