24 C
Zenica
Četvrtak, August 22, 2019

Ukupno podjela

Adnan Ćukle dobitnik priznanja za međunarodnu saradnju

Adnan Ćukle dobitnik priznanja za međunarodnu saradnju

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su prisustvovali svečanom obilježavanju 90 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir – Hrvatska koje je održano dana 28.10.2018. godine u Gradu Belom Manastiru.

DVD Zenica ima potpisanu Povelju prijateljstva sa DVD Beli Manastir. Na svečanosti su dodijeljeni Spomen bratskom DVD-u Zenica i Vatrogasno odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice za međunarodnu saradnju sekretaru Društva Ćukle Adnanu koje je uručio predsjednik i zapovjednik DVD Beli Manastir Vladimir Kedmenec i Josip Molnar. Vatrogasno odlikovanje za međunarodnu saradnju je najveće odlikovanje koje dodjeljuje Hrvatske vatrogasne zajednice tokom godine.

“Ovo odlikovanje nije samo za mene lično već i za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu. To je znak da Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica radi na polju međunarodne saradnje sa vatrogascima iz Republike Hrvatske, Balkana i Europe, što je rezultiralo ovim odlikovanjem. Mi sarađujemo sa vatrogascima iz naše države, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Austrije dok planiramo proširiti saradnju na Crnu Goru, Njemačku, Poljsku i druge države, te tako razmjenjujemo iskustva, vještine, opremu i dr.”, kazao je sekretar Ćukle nakon uručenog odlikovanja.

Zenica
few clouds
24 ° C
24 °
24 °
60 %
2.1kmh
20 %
čet
26 °
pet
25 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
26 °

Posljednje objavljeno