Adnan Ćukle dobitnik priznanja za međunarodnu saradnju

Objavljeno prije 6 mjeseci

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su prisustvovali svečanom obilježavanju 90 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir – Hrvatska koje je održano dana 28.10.2018. godine u Gradu Belom Manastiru.

DVD Zenica ima potpisanu Povelju prijateljstva sa DVD Beli Manastir. Na svečanosti su dodijeljeni Spomen bratskom DVD-u Zenica i Vatrogasno odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice za međunarodnu saradnju sekretaru Društva Ćukle Adnanu koje je uručio predsjednik i zapovjednik DVD Beli Manastir Vladimir Kedmenec i Josip Molnar. Vatrogasno odlikovanje za međunarodnu saradnju je najveće odlikovanje koje dodjeljuje Hrvatske vatrogasne zajednice tokom godine.

“Ovo odlikovanje nije samo za mene lično već i za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu. To je znak da Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica radi na polju međunarodne saradnje sa vatrogascima iz Republike Hrvatske, Balkana i Europe, što je rezultiralo ovim odlikovanjem. Mi sarađujemo sa vatrogascima iz naše države, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Austrije dok planiramo proširiti saradnju na Crnu Goru, Njemačku, Poljsku i druge države, te tako razmjenjujemo iskustva, vještine, opremu i dr.”, kazao je sekretar Ćukle nakon uručenog odlikovanja.