ALBA na manifestaciji “Njemačka u Bosni i Hercegovini”

Objavljeno prije 1 godina

U organizaciji Predstavništva njemačke privrede u BiH i uz podršku Ambasade SR Njemačke u BiH u prostoru Mikser House u Sarajevu je održana manifestacija “Njemačka u Bosni i Hercegovini”.

Cilj ove svečanosti jeste prezentacija i upoznavanje o svemu onome što Njemačka radi te kako je angažovana u BiH, a među izlagačima je bilo 30 njemačkih kompanija, organizacija, institucija, projekata i nevladinih organizacija.

U izložbenom prostoru prisutni su mogli stupiti u direktan kontakt s izlagačima koji su zainteresovane informisali o projektima i radu u BiH. Jedan od izlagača je kompanija ALBA.

Prisutnima se obratila njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann koja je izrazila zadovoljstvo što se ovaj događaj organizuje u Mikser Houseu. Ona je tokom boravka posjetila i štand naše kompanije, te se interesovala za rad i usluge ALBA-e.

– Veličanstveno što možemo pokazati koliko ima Njemačke u BiH, ne samo u smislu politike i ljudi, nego i što se tiče firmi koje danas možete vidjeti. Njemačka ne stvara samo radna mjesta, prisutna je s investicijama i bitno nam je pokazati raznolikost njemačkog angažmana u BiH, rekla je Hohmann.

Njemačka je također i najvažniji trgovinski partner, te jedan od glavnih investitora u Bosni i Hercegovini.