Amina Bilalbegović u finalu takmičenja “New Wave Junior 2017”

Objavljeno prije 2 godine

Nakon nastupa u prvom i drugom krugu polufinala, predstavnica BiH na ovogodišnjem takmičenju u Rusiji ”New Wave Junior”, mlada solistica Amina Bilalbegović, izborila je plasman u finale takmičenja, koje se održava u Krimeu u Rusiji od 31. maja do 1. juna ove godine.

Od ukupno 94 polufinalista, Bilalbegović je danas (9.4.) izabrana među top 10 mladih pjevača ovogodišnjeg takmičenja, a samim tim i naša zemlja se nalazi na top deset listi uz Rusiju, Bjelorusiju, Ukrajinu, Armeniju, Estoniju, Njemacku, Izrael, Latviju i Moldovu.

”Moj san se ostvario. Nisam ni sanjala da ću proći u finale. Ovo je ogromna čast za mene i sretna sam da sam opravdala očekivanja zajedno sa mojom nastavnicom Mimom Zukan, bez koje ne bih uspjela. Hvala mojoj najdražoj porodici, dragim prijateljima ali i svim Bosancima i Hercegovcima, koji su mi pružili podršku”, kazala je Bilalbegović.

Polaznica ”Pop Rock škole pjevanja” pri Institutu za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva (iMTM), protekla dva dana oduševila je žiri takmičenja svojim nastupima i autorskom pjesmom ”I need a new firend”, za koju je koreografiju osmislila Sahzudina Pelenda, plesni pedagog, a kostim za nastup bh dizajnerica Hatidža Nuhić.

Aranžman za pjesmu ”I need a new friend” potpisuje Mima Zukan, produkciju Benjamin Rifatbegović, a gost gitarista je Dino Džihić.

Ova mlada i veoma talentovana solistica, iza sebe već ima veliki broj nastupa, a najnovije, publika je pamti po ulozi energične djevojčice Pepper ali i glavnoj ulozi Annie, koje igra u mjuziklu Annie u produkciji iMTM-a u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Reprizu navedenog nastupa Amine Bilalbegović, naša publika moći će pogledati u okviru gala zatvaranja Festivala dječije umjetnosti FEDU, 6. maja ove godine.