2.9 C
Zenica
Subota, Decembar 7, 2019

Ukupno podjela

Banjalučkom m:telu dopušteno 'uslovno' preuzimanje Elta-Kabela

Banjalučkom m:telu dopušteno ‘uslovno’ preuzimanje Elta-Kabela

Banjalučkom m:telu dopušteno ‘uslovno’ preuzimanje Elta-Kabela

Konkurencijsko vijeće BiH dozvolilo je banjalučkom m:telu preuzimanje Elta -Kabela Doboj. 

Bh. antimonopolsko tijelo saopćilo je kako je ocijenilo “uslovno dopuštenom” koncentraciju na tržištu maloprodaje fiksne telefonije, mobilne telefonije, pružanja usluga Interneta, te na tržištu distribucije radio i TV programa na teritoriju Bosne i Hercegovine, koja će nastati stjecanjem kontrole privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka nad subjektom “Elta-Kabel” d.o.o. Doboj, kupovinom većinskog udjela u “Elta-Kabelu”. 

U saopćenju nije pojašnjeno šta podrazumijeva “uslovno dopuštena” koncentracija. 

Kupovinom Elta-Kabela (ukoliko bude realizovana), vodećeg pružaoca usluga kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Republici Srpskoj, m:tel će praktično ostati bez ikakve ozbiljne konkurencije na prostoru ovog entiteta. 

Telekom Srbije, većinski vlasnik banjalučkog m:tela, već neko vrijeme provodi agresivnu strategiju širenja akvizicijama u regionu i Bosni i Hercegovini, a iz ovog telekoma stižu izjave kako žele biti broj 1 na tržištu BiH. 

Prošle godine m.tel je preuzeo Blicnet iz Banjeluke od Telekoma Slovenije i Telrad.net iz Bijeljine, a ranije je akvizirao sarajevski Logosoft.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Zenica
mist
2.9 ° C
3 °
2.8 °
100 %
0.7kmh
75 %
sub
5 °
ned
9 °
pon
8 °
uto
4 °
sri
-1 °
Banjalučkom m:telu dopušteno 'uslovno' preuzimanje Elta-Kabela

Posljednje objavljeno