Bayernovi navijači bojkotiraju utakmicu s Anderlechtom

Objavljeno prije 1 godina

Navijači Bayerna su poznati po svom aktivizmu, a nakon što su PSG-u poručili da oni nisu Neymar, odlučili su bojkotirati utakmicu s Anderlechtom zbog astronomske cijene ulaznica.

Podsjetimo, tijekom Bayernovog visokog poraza u Parizu, navijači Bayerna su podignuli transparent s porukom: “75 eura za ulaznicu? Mi nismo Neymar. Cijene ulaznica moraju biti prihvatljive”.

A onda ih je dočekala vijest da će u Belgiji za utakmicu Lige prvaka s Anderlechtom 22. studenog ulaznice koštati čak 100 eura. Zbog toga su se odlučili na bojkot.

“Cijena ulaznice od 100 eura nam je neprihvatljiva. Puno članova naše grupe ne želi toliko platiti, tako da mi ne možemo i ne želimo provesti svoj normalni program,” poručili su navijači.

Iako su Bayernovi ultrasi pohvalili klub koji je na sebe preuzeo dio troškova, oni bi i dalje morali izdvojiti po 75 eura za ulazak na stadion.

“Opći je trend da se gostujući navijači suočavaju s pretjeranim cijenama . Nismo mogli, a ni htjeli ići u još jedan prosvjed kao protiv PSG-a ili Arsenala, ali sada se nadamo da će naš nedolazak na utakmicu pokrenuti rasprave o rješenju za prihvatljive cijene ulaznica u europskim utakmicama.”