BH Telecom i Damir Džumhur potpisali novi ugovor o sponzorstvu

Objavljeno prije 2 godine

BH Telecom tradicionalno podržava najuspješnije bh. sportiste, kao i brojne bh. reprezentacije na njihovom putu domaćih i međunarodnih takmičenja i uspjeha.

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH danas je svečano potpisan ugovor o nastavku saradnje BH Telecoma i najuspješnijeg bh. tenisera Damira Džumhura. Damir će na svojoj majici u sljedećim mečevima nositi logo BH Telecoma.

Damir ove godine pravi odlične rezultate i najavljuje nastavak dobre forme.

“Mislim da su rezultati ove godine definitivno najbolji u odnosu na sve prethodne. Ako pogledate pozicije igrača s kojima sam igrao, možete zaključiti da još uvijek nisam izgubio od lošije rangiranog tenisera, a da je 70-80 posto igrača koje sam dobijao ove godine bolje rangirano od mene. Mislim da sam došao na nivo gdje mogu reći da ne gubim od lošijih igrača od sebe, barem prema rang-listi, kao i da mogu da se nosim s apsolutno svima, što sam pokazao u meču protiv Del Potra, Wawrinke pa i protiv Ramosa, koji je ove godine 22. igrač svijeta. Kyrgiosu sam olako prepustio prvi set u kojem sam imao dva breaka prednosti. Zverev je sinoć protiv njega igrao meč u tri seta, a nije imao break u cijelom meču. Ja sam ga breaknuo dva puta, mislim da imam svoje kvalitete, neke stvari moram popraviti, ali sam na pravom putu”, rekao je naš najbolji teniser.

Ove godine želi napraviti korak naprijed i ući među 50 najboljih tenisera na ATP listi.

“Cilj je jasan, ove godine želim ući u top 50. Krenuo sam dobro, igram protiv svih vrsta igrača i pravim dobre rezultate. Nakon Davis Cupa dolazi sezona šljake, nadam se da ću nastaviti dobre igre. Na tvrdoj podlozi sam uspio sa svakim igrati dobro, mislim da ne bi trebalo biti problema na šljaci te da ću praviti dovoljno dobre rezultate koji me mogu primaknuti top 50”, riječi su popularnog Džumija.

Reprezentaciju BiH u aprilu očekuje Davis Cup susret s reprezentacijom Holandije. Naš najbolji teniser ima želju za ostvarenjem odličnih rezultata.

“Historijski meč za nas, pravimo velike rezultate. Holandija ima dobar tim koji ipak možemo pobijediti. Haase je njihov prvi igrač, igrao sam u Dubaiju s njim, znam ga dobro i imam pozitivan skor protiv njega. Nadam se da ću taj skor popraviti na Davis Cupu, bit će to jedan od najbitnijih mečeva. Njihov dubl je odličan, to će biti najteži meč. Očekujemo pobjedu, želimo u playoff za Svjetsku grupu, znamo koliko smo blizu. Želimo ići korak dalje i sve iznenaditi. Država kao BiH ne može realno očekivati takve rezultate, ali mi ih pravimo”, istakao je Džumhur.

On je pozvao publiku da dođe na mečeve i pruži podršku našim teniserima.

“Pozivam publiku da dođe u Zenicu 7., 8. i 9. aprila, treba nam odlična atmosfera koja nam pomaže. Lijepo je kad vas podržava veliki broj ljudi, znam koliko sam Davis Cup mečeva ‘izvukao’ samo zbog publike”, jasan je bio Damir.

Društveno odgovorno poslovanje BH Telecoma dokazuje se svakodnevno, posredstvom različitih aktivnosti, uz značajno podržavanje sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, ali i humanitarnih aktivnosti.

Naša kompanija je ponosni partner mnogima, a posebno se ističe doprinos rezultatima bh. reprezentacija i vrhunskih sportista.

Damiru želimo mnogo sreće i uspjeha u ostvarivanju odličnih sportskih rezultata!