15 C
Zenica
Četvrtak, Septembar 19, 2019

Ukupno podjela

BNP Zenica učesnik kampa za polaznike dramskih studija

BNP Zenica učesnik kampa za polaznike dramskih studija

BNP Zenica učesnik kampa za polaznike dramskih studija

U saradnji sa Dječijom, omladinskom i lutkarskom scenom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nastavljaju se realizirati projekti dramske i pozorišne edukacije za djecu i mlade.

U tom smislu, proteklih sezona su osnovana dramska studija u Zavidovićima i Kaknju. Na ovaj način se ideja dramske edukacije za djecu i mlade iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica proširila i na druga mjesta Zeničko-dobojskog kantona.

Zahvaljujući toj ideji i njenoj uspješnoj realizaciji, Centar za kulturu Zavidovići u okviru projekta „Škola glume“ po prvi put u Ze-do kantonu, organizuje Glumački kamp, koji će biti održan u četvrtak i petak, 21. i 22. juna na izletištu Kamenica kod Zavidovića.

Kamp će biti realiziran kroz cjelodnevne radionice iz oblasti umjetnosti glume, čiji će voditelj biti mr. sc. Miroljub Mijatović, glumac i dramski pedagog, te iz oblasti scenskog govora, koje će voditi mr. Mirza Bajramović, glumac.

Ovim projektom će se na jednom mjestu naći polaznici Škole glume iz Zavidovića, Kaknja i Dramskog studija iz Zenice.

Radionicu „Glumačko tijelo i organska osnova“ će u okviru Glumačkog kampa voditi Miroljub Mijatović, koji je ovim povodom izjavio: „Budući da organsku osnovu glume, kao dramske igre, čini tijelo, sa svim onim što se za njega vezuje, kako spolja, tako i iznutra, smatram da je ovo bitna oblast za istraživanje unutar ove radionice.

Inspirativno djeluje već i sama pretpostavka da je glumačko stvaralaštvo produkt našeg tijela, a ako još pomislimo da bi moglo biti i proizvod ličnosti, eto mogućnosti da odgovaramo za ono što činimo i eto slobode.“

Zajedno sa svojim partnerima, centrima za kulturu sa područja Ze-do kantona, Zeničko pozorište priprema nekoliko novih i zanimljivih umjetničkih i edukativnih projekata čija se realizacija očekuje u narednoj umjetničkoj sezoni i koja će podrazumijevati i znatno aktivnije učešće institucija i ustanova školskog i predškolskog odgoja.

BNP Zenica učesnik kampa za polaznike dramskih studija
Zenica
broken clouds
15 ° C
15 °
15 °
54 %
3.1kmh
75 %
čet
13 °
pet
13 °
sub
19 °
ned
24 °
pon
18 °
BNP Zenica učesnik kampa za polaznike dramskih studija

Posljednje objavljeno