Bruce Springsteen najavio novi album

Objavljeno prije 3 sedmice

Legendarni američki roker Bruce Springsteen najavio je da će 14. juna objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom “Western Stars”.

Bit će to Sprinsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina. Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

Kako se ističe u najavi, “Western Stars” vodi Springsteenovu muziku u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop muzike kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošloga stoljeća. Album uključuje 13 pjesama, a obuhvaća širok raspon američkih tema.

“Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima”, rekao je The Boss o novom albumu, kojeg naziva “kutijicom dragulja”.

Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 muzičara, uključujući i Jona Briona. Pojavljuju se i gosti David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell.

Album je miksao Tom Elmhirst, a Springsteen potpisuje sve pjesme.