Čelik na Bilinom polju dočekuje Željezničar, prisustvovat će i potencijalni investitori

Objavljeno prije 1 godina
Foto: Arhiv

U posljednjem susretu XI kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Čelik će u nedjelju na Bilinom polju ugostiti svoje stare rivale iz Sarajeva, ekipu Željezničara. Ovaj susret će imati posebnu težinu zbog smrti navijača našeg Kluba Mirsada Mujkanovića, tako da su se Klub i navijači Čelika odlučili da ovu utakmicu u potpunosti posvete Mirsadu.

Čelik u ovaj susret ulazi bez nekoliko standardnih prvotimaca i bit će im sigurno teško da odbiju nalete Plavih sa Grbavice koji žele prekinuti crni niz od dva uzastopna poraza. Čelik će opet nastupiti bez Kouadija koji još nije riješio potrebne administrativne probleme, ponajbolji igrač Mahmutović nije se potpuno oporavio, mada je moguće da zaigra, a kapiten Šišić zbog kartona nema pravo nastupa.

I jedna i druga ekipa ubilježili su poraze u prošlom kolu. Čelik je poražen na MGM Farm Areni u Doboju kod Kaknja od Mladosti sa visokih 4:0, dok su Plavi sa Grbavice propustili priliku da se približe Zrinjskom na čelu tabele i u direktnom okršaju poraženi su na domaćem terenu sa minimalnih 0:1.

U dva prošlosezonska međusobna duela Željezničar ponovo nije uspio da slavi u Zenici, unatoč činjenici da u Čeliku posljednjih nekoliko godina vlada velika kriza i da rezultati nisu na zadovoljavajućem nivou. Meč na Bilinom polju završio je neriješeno 1:1. Bekrić je doveo Plave u vodstvo, ali je Popović spasio bod svog tima. Željezničar je slavio na Grbavici sa minimalnih 1:0 golom Markovića.

Utakmica počinje u 18 sati, a prenos na malim ekranima je obezbijedila Moja TV.

Još jednom napominjemo da od svake prodane ulaznice za ovu utakmicu 1 KM ide direktno za pomoć porodici preminulog navijača našeg Kluba Mirsada Mujkanovića.