Čelik na Bilinom polju slavio protiv Radnika (FOTO)

Objavljeno prije 5 mjeseci

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u Zenici dočekali ekipu Radnika iz Bijeljine.

Čelik je izašao u sastavu Ružić, Bevab, Faustin, Livaja, Dedić, Okić, Karamatić, Moussa, Jamak, Miletić i Jurina, dok su u početnom sastavu Radnika bili Lučić, Radović, Franić, Martinović, Đelmić, Mekić, Vasić, Peco, Hadžić, Đurić i Isić.

U prvim minutama igre nije bilo mnogo šansi, osim u 9. minuti kada je bila velika prilika za Radnik. Miletić je loše reagovao, Hadžić je izašao sam pred golmana domaćih Ružića, ali ovaj mu fantastično brani.

Radnik je u nastavku susreta kontrolisao igru, te nije dopuštao domaćinu da se približi golu.

Okić je zatim u 22. minuti igre primio loptu na vrhu kaznenog prostora, riješio se lijepo Martinovića i zatim pogodio za 1:0.

U nastavku susreta Okić je imao još jednu šansu da ugrozi mrežu Radnika, ali je do kraja prvog poluvremena ostalo 1:0 za Čelik.

Na početku drugog poluvremena igralo se većinom na sredini terena. U 50. minuti šansa za Čelik. Bevab je sjajno prošao po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Jurinu koji sa 10 metara pogađa desnu stativu.

U nastavku susreta nogometaši Čelika nastavljaju sa napadima. U 54. minuti igre šansu da postigne gol imao je Jurina, ali Franić je blokirao njegov udarac.

U 69. minuti igre nova prilika za ekipu sa Bilinog polja. Dobra akcija Dedića i Okića, ali ovaj drugi loše zahvata loptu sa i šalje je preko gola.

Nogometaši Radnika dosta su slabije igrali u drugom poluvremenu, tako da je do kraja susreta ostalo 1:0 za Čelik.

U nastavku vam donosimo fotografije sa Bilinog polja.