Danas pretežno oblačno, evo kakvo će vrijeme biti za vikend

Objavljeno prije 2 godine

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 5 do 9 °C.

Stabilne vremenske prilike uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu. U centralnim i istočnim dijelovima naše zemlje, usljed dužeg zadržavanja naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu neraspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Na zapadu i u Hercegovini, uz više sunca trebalo bi biti ugodnije. Najveće probleme će uzrokovati niske temperature, osobito astmatičarima i osobama sa ishemijskim bolestima, stoga bi trebali izbjegavati boravak na otvorenom.

U subotu, u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 °C.

U nedjelju, u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima naše zemlje sunčano. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 °C.