Danijel Jurić i Harun Hodžić iz ”Čelik Juniora” u rukometnoj reprezentaciji BiH

Objavljeno prije 2 godine

Danas su na adresu škole rukometa ”Čelik Junior” iz Zenice stigli pozivi na okupljanje rukometne reprezentacije BiH, za dva člana. Riječ je o standardnim reprezentativcima naše zemlje, Hodžić Harunu (kadetski reprezentativac) i Jurić Danijelu (juniorski reprezentativac).

Pozivi na okupljanje reprezentacija dovoljno govore o kvalitetu rada u zeničkoj školi rukometa ”Čelik Junior”.

Harun Hodžić (2000.g.), dugogodišnji reprezentativac, dobio je poziv na okupljanje u Brčkom, a odakle će se reprezentacija BiH uputiti ka Grčkoj, gdje ih očekuje jak pripremni turnir u konkurenciji šest reprezentacija, te 20 elitnih rukometnih klubova Europe. Turnir će se održati od 07. do 12. aprila.

Danijel Jurić (1998.g.), također dugogodišnji član juniorske reprezentacije BiH, dobio je poziv za okupljanje u Bugojnu. Okupljanje počinje 12. aprila, kada će početi pripremni treninzi za tradicionalni, vrlo jak turnir reprezentacija, koji se svake godine održava u Bugojnu.

Važno je pomenuti da su dvojica Zeničana, Harun i Danijel, još na prošlom okupljanju stekli simpatije svih selektora, pa čak i selektora seniorske reprezentacije BiH. Ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke školi rukometa ”Čelik Junior” budući da niti jedno okupljanje reprezentacija BiH, ne prolazi bez njihovih polaznika.

Harunu i Danijelu želimo mnogo sreće, te da opravdaju ukazano povjerenje selektora, u što naravno ne sumnjamo.