Djeca Mišel i Baraka Obame začeta umjetnom oplodnjom

Objavljeno prije 6 mjeseci

Bivša američka prva dama Mišel Obama (Michelle) otkrila je da je prije 20 godina imala spontani pobačaj te da su ona i bivši američki predsjednik Baraka Obama (Barack) začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom.

Početak braka

Mišel (54) opisala je kako se par borio s neplodnošću u svojoj memoarskoj knjizi “Becoming”, koja uskoro izlazi. Dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barakom te njen put do majčinstva.

– Pokazalo se da, iako je riječ o dvoje ljudi koji žele postati roditelji, gaje duboku ljubav i imaju iznimnu radnu etiku, oni ne mogu začeti dijete – napisala je Mišel.

Kada je Mišel konačno ostala trudna, nekoliko sedmica poslije imala je spontani pobačaj.

– Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam podbacila, jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo – kazala je bivša prva dama u intervjuu za TV mrežu ABC.

Kada je ušla u kasne tridesete godine, ona i njen suprug odlučili su se za umjetnu oplodnju.

U nastavku knjige otkrila je da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete, Maliju, a potom i drugu kći Sašu (Sasha).

Biološki sat

– Biološki sat je stvaran. Mislim da je najgora stvar koju mi žene radimo jedna drugoj to da ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona funkcioniraju i kako ne funkcioniraju – kazala je Mišel.

Objava u utorak

Memoari Mišel Obame trebali bi biti objavljeni u utorak. Cijeli razgovor s novinarkom Robin Roberts bit će na ABC-u emitiran večeras.