Đevad Muslić iz Zenice osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora

Objavljeno prije 8 mjeseci

Đevad Muslić, vlasnik autoškole “Muslić” iz Zenice, osuđen je na Općinskom sudu u Zenici na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i dva mjeseca, a zbog primanja mita i zloupotrebe položaja.

Nepravomoćnom presudom Muslić je za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, dok mu je za zloupotrebu položaja dosuđena kazna od devet mjeseci robije.

Sud je spojio ove dvije kazne, te Muliću izrekao jedinstvenu u trajanju od 26 mjeseci.

Muslić je uhapšen u okviru policijske akcije “Poligon” koju su pripadnici MUP-a ZDK proveli u julu prošle godine. Zajedno sa njim uhapšen je i Akif Smailhodžić, šef Odsjeka za poslove saobraćaja u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, kao i vlasnik autoškole Bajtara iz Zenice, Nermin Bajtarević te Eldin Durmić. Oni su nakon hapšenja i pritvoreni dok je zabranu sastajanja sa određenim osobama dobio Eldin Durmić, stručni saradnik u istom ministarstvu u kojem je zaposlen i Smailhodžić.

Oni su pod budnim okom istražnih organa bili duže vrijeme, a zbog korupcije pri polaganju vozačkih ispita.

Prilikom pretresa kod Bajtarevića je pronađeno oko 100.000 konvertibilnih maraka, što je izuzeto.

Policija je prilikom hapšenja izvršila pretrese stanova i automobila četverice uhapšenih kao i prostorija koje koristi Odsjek za poslove saobraćaja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK koje se nalaze u Metalurškom institutu “Kemal Kapetanović” u ulici Travnička cesta u Zenici.