16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

DLAN iz Zenice dobio vrijednu donaciju USAID-a

DLAN iz Zenice dobio vrijednu donaciju USAID-a

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama osigurao je 97.000 KM za pokretanje Servis centra “DLAN” u Zenici.

Ugovor o dodjeli sredstava biće potpisan sutra u prostorijama Servis centra na adresi Crkvice 20c (zgrada JU “Dom-porodica”). Ugovor će potpisati Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama i SelvedinDedić, predsjednik Udruženja “DLAN” iz Zenice.

Servis centar u Zenici nudit će besplatne usluge za cijele porodice djece i osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju sa područja Zeničko-dobojskog kantona i okoline.

Centar će korisnicima osigurati besplatan boravak tokom kojeg će im na raspolaganju biti psiholozi, defektolozi  i edukatori. Biće održavane razne kreativne iinkluzivne radionice. Za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju će biti osigurana pravna pomoć, psihološko savjetovanje, te pomoć u kriznim situacijama.

Uspostavljanje Servis centra podržali su USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grad Zenica. Inicijator osnivanja je Udruženje roditelja osoba oboljelih odcerebralne paralize, mikrcefalije i hidrocefalusa “DLAN” iz Zenice.

Inače, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama do sada je podržao uspostavljanje pet servis centara u BiH.

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno