Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica dobilo 13 novih članova

Objavljeno prije 8 mjeseci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planskim aktivnostima za 2018. godinu je realizovalo obuku i polaganje ispita za nove polaznike koji su stekli zvanje dobrovoljni vatrogasac.

Polaganja ispita za dobrovoljnog vatrogasca se održalo dana 30.06.2018. godine u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, pred Komisijom formiranom od strane Kantonalne uprave CZ ZDK.

Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro šest mjeseci članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara.

Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno trinaest članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica, od čega su sedam muškarca i šest žena.

Ispit za rukovodioca akcije gašenja požara je položio jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je što se tiće kadra još bolje obučeno i spremnije da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planira već u septembru mjesecu realizovati novu obuku za zvanje dobrovoljni vatrogasac koji bi u svojom sastavu imali što veći broj certificiranih ljudih.