Dva policajca povrijeđena u pucnjavi u Sarajevu

Objavljeno prije 10 mjeseci

U 00.05 sati, na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, u općini Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od tri nepoznate osobe, prema policijskim službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke “škoda oktavia”, tri maskirane osobe su ispalile više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se nepoznate osobe udaljile u pravcu Istočnog Sarajeva.

Prilikom udaljavanja sa mjesta događaja putničkim motornim vozilom marke “audi”, nepoznatih reg. oznaka, ove osobe su spomenutim vozilom udarile policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika, a ljekarska pomoć ukazana im je u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Jedan policijski službenik je zadržan na daljem liječenju, dok je drugi otpušen na kućno liječenje. Uviđaj na mjesta događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUPKS-a.

Nastavlja se rad na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji sa drugim policijskim agencijama, saopćeno je iz MUPKS-a.