DVD Zenica svečanim postrojavanjem obilježio 118 godina postojanja (VIDEO+FOTO)

Objavljeno prije 12 mjeseci

Povodom Dana Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica” i 118 godina postojanja i rada danas je izvršena smotra i svečano postrojavanje Vatrogasne jedinice DVD Zenica na plaotu ispred prostorija Društva.

Smotru je izvršio predsjednik Društva Ibrahim Serdarević, a raport je predao komandir DVD-a Adis Čostović.

O uspjesima u radu Društva u protekloj godini i budućem djelovanju govorio je predsjednik društva Ibrahim Serdarević.

“Historija Dobrovoljnog vatrogasnog društva je sastavni dio Grada Zenice. Naša obaveza budućim generacijama će biti da nastavimo sa našim aktivnostima. Zahvaljujući saradnji s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i Gradskom upravom dobili smo značajna materijalna sredstava koja će puno značiti u našem budućem radu”.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao kako će ubuduće Vatrogasnu profesionalnu jedinicu Zenica činiti upravo članovi ovog društva koji se dokažu u svome radu.

“U današnje vrijeme kada je vrlo malo dobrovoljnog rada i aktivizma vi ste pozitivan primjer. Čestitam vam zaista vrijedan jubilej jer nije mala stvar postojati 118 godina. Zenica je regionalni centar i ova jedinica uz Profesionalnu vatrogasnu jedinicu zahvaljujući svojoj obučenosti i opremljenosti svakog trenutka u slučaju elementarnih i drugih nepogoda, može pomoći građanima Zenice i šire. Sve prijeme vatrogasaca u Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Zenice budite sigurni crpit ćemo iz ovog društva u kojem ljudi prolaze kvalitetnu obuku. Obećavam da ću za svog mandata nastaviti sa podrškom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zenica”, kazao je Kasumović.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica trenutno broji oko 60 članova i jedno je od najmasovnijih u Bosni i Hercegovini.

Povodom 3. marta – Dana Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica“ i 118. godina postojanja i rada Društva dodjeljena su priznanja, pohvale i zahvalnice.

DVD Zenica svečanim postrojavanjem obilježio 118 godina postojanja

DVD Zenica svečanim postrojavanjem obilježio 118 godina postojanja

Posted by RADIO ZENIT on 2. ožujka 2018

Dan Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica

Posted by RADIO ZENIT on 2. ožujka 2018