Dwayne Rock Johnson dobio svoju zvijezdu

Objavljeno prije 1 godina

Američki glumac Dwayne Rock Johnson, pored toga što je proglašen za najseksipilnijeg muškarca na svijetu i smatra se najbolje plaćenom zvijezdom, dobio je još jedno priznanje – zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.

Igrač američkog fudbala, pofesionalni hrvač i potom glumac, prisustvovao je otkrivanju zvijezde u prisustvu partnerke Lauren Hashian i dvogodišnje kćerke.

Johnson (45) rekao je novinarima u Hollywoodu da je zvijezda u Hollywoodu nagrada za njegov dugogodišnji rad i dodao da će 2018. godine biti 18 godina od njegovog prisustva u Hollywoodu, ali i rada “sa mnogo znoja, a i krvi”, posebno u hrvanju.

Johnson je po mnogima jedan od najvećih profesionalnih hrvača svih vremena. Svojim harizmatičnim nastupima i intervjuima postao je jedan od najpopularnijih hrvača. Osvojio je brojne svjetske, interkontinentalne i teg titule a ubrzo je postao i glumac, pretežno u američkim block-busterima.

Igrao je filmovima “Povratak mumije”, “Kralj Škorpion” i “Dobrodošli u džunglu”, kao i u televezijskim serijama “Vesele sedamdesete” , “Porodičan čovjek” i “Hana Montana”.