Džeko: Ne mogu trčati kao nekad, ali sam mnogo pametniji

Objavljeno prije 2 godine

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome u intervjuu za britanski Independent kazao je da ne može trčati kao nekada, ali da je zato mnogo pametniji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nisam više dječak. Ne mogu trčati kao što sam mogao prije deset godina, jer osjećam se drugačije. Sada sam stariji, ali sam i mnogo pametniji, jer imam mnogo utakmica iza sebe. Za nekim loptama za kojima sam išao kao lud kada sam imao 21 godinu, sada možda ne idete, jer bi se mogli povrijediti. Kada si mlad ništa ne misliš samo ideš naprijed. Kada imate iskustva, onda morate više igrati svojom glavom“, istakao je Džeko.

Bh. fudbaler ima sjajnu sezonu u Romi. Prvi je strijelac Serie A sa 25 golova, po čemu je ispred Gonzala Higuaina, Maura Icardija, Cire Immobilea i Pabla Dybale. Parira mu samo Andrea Belotti, velika nada italijanskog fudbala iz Atalante, koji je postigao isti broj golova. No, Džeko kaže da nisu samo njegovo iskustvo i dobra forma razlog zbog kojeg je ove sezone u svim takmičenjima postigao 35 golova i tako već sada oborio klupski rekord, koji je sa 33 gola držao Francesco Totti.