Džumhur: Došao sam na nivo na kojem ne gubim od lošije rangiranih

Objavljeno prije 2 godine

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji trenutno zauzima 66. mjesto na ATP listi, što mu je ranking karijere, nakon veoma dobrih nastupa u Dubaiju i na američkoj turneji, prije svega na masters turnirima u Indian Welsu i Miamiju vratio se u Sarajevo zbog lakše povrede leđa. Istakao je da je tokom ove godine pokazao da je došao nivo na kojem ne gubi od igrača koji su lošije rangirani od njega, javlja Anadolu Agency (AA).

“U protekla dva mjeseca bio sam na turneji koja je krenula od Memphisa gdje sam zabilježio prvu pobjedu na ATP-u ove godine koja mi je dala dosta samopouzdanja. Došao sam do četvrtfinala, što mi je omogućilo da postignem dobre rezultate. Uslijedila je pobjeda karijere protiv Stanislasa Wawrinke u Dubaiju, što mi je i donijelo ranking karijere. Rezultati ove godine definitivno su najbolji u odnosu na prethodne. Još uvijek nisam izgubio od lošije rangiranog igrača od mene, a oni koje sam dobijao uglavnom su bili bolji od mene. Došao sam na nivo na kojem ne gubim od lošijih od mene i pokazao sam da se mogu nositi s najboljima na svijetu”, kazao je Džumhur, te dodao:

“Cilj za ovu godinu je da uđem među prvih 50 na svijetu. Krenuo sam dobro i igram dobro. Nakon Davis Cupa dolazi sezona šljake i nadam se da ću nastaviti su istom ritmu. Mislim da ću praviti dovoljno dobre rezultate koji će me približiti plasmanu među prvih 50 na svijetu.”