Ekipa veterana s Baždarevićem na čelu remizirala u Srebrenici

Objavljeno prije 2 godine

Ekipa veterana bh. nogometa na čelu sa selektorom nacionalnog tima Mehmedom Baždarevićem remizirala je danas u Srebrenici protiv lokalnog “Gubera”, javlja Anadolu Agency (AA).

Revijalna utakmica kojom su zvijezde bh. nogometa željele pružiti podršku fudbalskom klubu iz Srebrenice završena je rezultatom 3:3.

Danas su u Srebrenicu stigli: Mehmed Baždarević, selektor bh. reprezentacije, Adnan Gušo i Rizah Mešković, slavni igrač tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Savo Milošević bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana te Aldin Džidić.

Utakmicu su zajedničkim snagama organizovali Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić. Ovaj sportski događaj je velikom broju građana Srebrenice i mališanima pružio priliku da na stadion ovog srebreničkog kluba vidi nekadašnje fudbalske zvijezde.

Organizatori su poručili da je poenta ovog događaja da se skrene pažnja na FK Guber, na Srebrenicu, da se pokaže da sport pobjeđuje sve predrasude i da za sport nema nikakvih granica.

Selektor Baždarević je prije početka utakmice za AA kazao da je utakmica “bitna, jer da nije, ne bi bio ovdje”.