Euro-asfalt potpisao višemilionski ugovor u Crnoj Gori

Objavljeno prije 12 mjeseci

U Podgorici potpisan je ugovor vrijedan 40 miliona maraka između Direkcije za saobraćaj Crne Gore, s jedne strane, i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt, s druge.

Predmet Ugovora je izgradnja druge faze obilaznice Rožaje. Radovi obuhvataju sve građevinske radove na izgradnji saobraćajnice duge 2.6 kilometara. Pored radova na trasi, gradit će se dva tunela dužina 1193 i 693 metra, kao i dva mosta dužina 18 i 155 metara.

Ugovor su potpisali generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić ispred Konzorcija izvođača i generalni direktor Savo Parača ispred Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Ramić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti.

– Naš prvi ugovor u Crnoj Gori potpisali smo u decembru prošle godine i već smo u maju uvedeni u posao. Radovi na toj dionici, a radi se o rekonstrukciji i izgradnji trase na dionici Berane – Kolašin, u punom su jeku. Nedavno smo potpisali i ugovor o rehabilitaciji kosina na željezničkoj pruzi Vrbnica – Bar. Danas potpisujemo ovaj što je meni pokazatelj da smo u Crnoj Gori dobrodošli te da nas respektiraju kao partnera. Moram naglasiti da ovo nije samo posao za radnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine. Mi namjeravamo nastaviti sa našom praksom da, kao i na svim dosadašnjim poslovima u inostranstvu, angažiramo domaće kompanije, domaće stručnjake i inžinjere i domaću radnu snagu, rekao je Ramić.

Direktor Direkcije za Saobraćaj Crne Gore Savo Parača izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Euro-Asfaltom.

– Mi već imamo iza sebe nekoliko manjih poslova koje je Euro-Asfalt izvodio sa kompanijama iz Crne Gore i više smo nego zadovoljni, kako kvalitetom posla tako i dinamikom kojom se odvijaju. Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova, krećemo u realizaciju, kazao je Parača.

Ovo je treći vrijedan ugovor koji je Euro-Asfalt potpisao u Crnoj Gori za samo deset mjeseci, čime ukupna vrijednost dogovorenih radova ove kompanije u Crnoj Gori iznosi 130 miliona maraka.