FOTO: Okupljanje u Zenici povodom Uskrsa i Vaskrsa

Objavljeno prije 2 godine

U Zenici već dvadeset godina postoji tradicija zajedničkog okupljanja na prijemima za velike vjerske Blagdane. Prilika je to da se brojni uzvanici iz raznih sfera društvenoga života našega grada okupe na jednom mjestu, čestitaju, razgovaraju i podijele radost zajedničkog života.

Ove godine upriličen je jedinstveni, zajednički prijem koji su organizovali katolici i pravoslavni Zeničani i njihove vjerske i nacionalne institucije, a povodom Uskrsa i Vaskrsa.

Prisutnima, među kojima su bili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, gradski vijećnici, predstavnici kantonalne i federalne razine vlasti, kulturni i religijski djelatnici, te brojni drugi, obratili su se fra Zdravko Anđić, zenički župnik, i paroh Druge zeničke parohije o. Darko Kujundžić.

U prigodnim obraćanjima, naglasili su važnost ovog velikog Blagdana za cjelokupni kršćanski svijet, kazavši ‘da Krist nije uskrsao uzalud bi bila propovijed naša i vjera vaša’, citirajući apostola Pavla.

Zajednički prijem, uz veliki broj Zeničana, ali i građana drugih susjednih gradova, pokazao je da se u BiH može lijepo živjeti, važno je potruditi se, a za taj početak Blagdani su idealna prilika.