Franck prodao tvornicu čipsa

Objavljeno prije 10 mjeseci

Hrvatski Franck se polako izvlači iz velikih problema u koje je upao kao jedan od glavnih dobavljača i indirektnih finansijera bivšeg carstva Ivice Todorića.

Franck je prodao udio u tvornici čipsa Adria Snack Company holandskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb, a u pripremi je i plan za rješavanje obveza prema Zagrebačkoj i ostalim bankama.

Zagrebačka kompanija, kao jedan od većih dobavljača Agrokora, ali i zbog svojih finansijskih aranžmana s Konzumom, bila je jedna od najizloženijih kompanija prema bivšem koncernu Ivice Todorića.

Nakon sklapanja nagodbe u vezi s Agrokorom i prvih konkretnih poteza vezanih uz restrukturiranje, budućnost Francka je sada svjetlija, pišu hrvatski mediji. Naravno, slijedi nastavak restrukturiranja započetog prepuštanjem Franckova udjela u tvornici čipsa u moslavačkom mjestu Hercegovac.

Riječ je polovini udjela koju je zagrebačka kompanija prepustila Intersnacku, svojem strateškom partneru u joint venture firmi Adria Snack Company koja je vlasnik tvornice, prenio je Privredni vjesnik.

Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi Čips. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih je, uz kooperante iz Međimurja i Slavonije, oko 350 hektara na području općine Hercegovac pod nasadima krumpira.

Intersnack, najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su je s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka firma sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice.